søndag den 17. november 2013

Hjemmelavede sutsko.

Så skal der laves sutsko,
her tegnes sålerne op på filt.

















Som "overlæder" anvendes her et par
gamle cowboybukser



Her dekorers overlæderet med nålefilt. 



Her klippes der foer til sutskoene,
af en gammel uldtrøje.


Her er delene klar til at blive syet sammen.


Her ses det færdige resultat.

Her er der smurt latex på sålerne.

lørdag den 16. november 2013

På jagt efter dyrespor!

I dag har vi ( min yngste dreng på snart 5 år og mig) været på jagt efter dyrespor på biotopen, målet med turen var at finde forskellige spor efter et af dyrene på biotopen. Det lykkedes at finde flere forskellige spor efter råvildt på biotopen. Ideen med turen var at lære noget om hvad man skal kigge efter hvis man forsøget at få et glimt af rådyret i naturen.
Her har bukken fejet sin opsats.

På billedet ses små træer og buske som rå bukken bruger til at feje sit gevir "også kaldet opsatsen" på. Den første opsats vokser frem hos bukkelammet når det er ca. ½ år, opsatsen kastes så i januar til februar. Herefter begynder den nye opsats at vokse frem, under væksten er geviret dækket af en noget meget blødt hud som kaldes bast. Når geviret er færdigudviklet, stopper blodtilførslen, bukken begynder så at feje sin opsats mod små træer og buske for at få basten af, som det ses på ovenstående billede er det hårdt ved de træer det går udover. Når bukken fejer sin opsats er det med til at give opsatsen sin brune farver.
Her ses afføring fra råvildt.


Her har vi fundet et flot aftryk af rådyrets klov, vi har taget noget gips med og vil så forsøget at lave en afstøbning af sporet. 
Her fandt vi et flot spor af råvildt.
Vi gør klar til at tage en gipsafstøbning af sporet. Gipsen er med i afmålte portioner i fryseposer, så der bare skulle tilsættes vand, det var utrolig nemt at arbejde med også for Tobias, som var meget optaget af at blande gipsen. 

Så blandes der gips til afstbøningen

Gipsen hældes i formen.

Så skal der bare ventes mens det tørre 


















Mon det snart er tørt?

Så skal det med hjem og renses.


Her kommer to billeder af det endelige aftryk.



Når man har fået renset aftrykene kan man f.eks. lave aftryk i ler, så får man en kopi af det spor man så i skoven.



søndag den 10. november 2013

Dyreholdsopgaven

Start på dyreholdsopgaven.
Jeg skal holde have græshopper i mit terarie. De græshopper jeg har valgt er Europæisk Vandregræshopper, (Locusta migratoria). Når de opdrættes skal de fodres med eks elefantgræs eller almindeligt græs, hvis man fodre med græs fra naturen, skal man sikre sig at det er usprøjtet græs, da græshopper ikke kan tåle sprøjtegifte særligt godt. Desuden er det en god ide at lægge det  fryseren så man slår eventuelle indvoldsorm ihjel, da de kan sprede sig til de dyr man fodre med græshopperne. Om vinteren kan de fodres med spiret hvede, som så serveres for græshopperne når det er 10-12 cm højt, hvilket den når på ca 8 dage.

Vandregræshopper kan godt lide det varmt det vil sige en temperatur på 30-35o C og en nat temperatur på 15-20o C og en dagslængde på 12 timer. Når dyrene er voksne vilde være klar til at formere sig efter ca en uge. Her begynder de så at lægge æg, de kan så i deres ca 2 måneder lange liv nå at lægge 30-40 æg ca 12 gange. Æggene klægges efter 12-16 dage, hvorefter nymferne vil så være fuldt udvokset i løbet af 25-30 dage. Det betyder at der er ny generation klar ca hver 8. uge.
Det ser ud til at græshopperne kan lide deres nye hjem.


søndag den 3. november 2013

Dyrespor

Jeg vil lave et projekt hvor der skal laves gipsafstøbninger af forskellige arter af hjorte familien på og i nærheden af min biotop. På min biotop er har jeg set råvildt, i nærheden af min biotop ligger der en stor kommunal dyrehave med kron- og dåvildt som jeg også vil tage afstøbninger af så man kan sammenligne dem.
Juicekarton som skal lave til rammer for mine
 gipsafstøbninger. 







Top og bund er klippet af kartonen.
Så er kartonen klippet i strimler.

De firkantede kartonstrimler skal bruges som form til mine gipsafstøbninger af hjorte spor.

fredag den 1. november 2013

Hoved og hånd

Den 25-10-2013, startede jeg mit projekt med at lave en stang dukke fra bunden. Min første ide var at lave manden med den gule hat fra Peter Pedal. Jeg havde meget svært ved at  lave hovedformen på manden med den gule hat. Så det endte med at jeg om bestemte  mig og gik i gang med at lave en Sørøver/Pirat. Jeg har kun lavet en hånd da han også udstyres med en klog. Hovedet og hånden er lavet i papmache pulp, som er nærmest er papirstøv der blandes op med vand, når det er blandet få det nærmest konsistens som tynd modellervoks. Papmache pulpen er forholdsvis nem at arbejde med. Den er nem at forme, det er nemt at tilføje og fjeren masse.

Hovedet igang med at tørre næsen er so det ses helt tør.