mandag den 6. januar 2014

Barkaftryk

I min biotop opgave 4 har jeg taget udgangspunkt i det æstetiske og kulturhistoriske. Det æstetiske ved at lav barkaftryk med papir og tegnekul. Ideen med barkaftryk har jeg fået fra bogen (Durrell, Gerald: (1983) Min naturbog. 1. udgave 1. oplag. P. Hasse og søns Forlag. side 119).
Aftryk af Grandis


















Aftryk af Eg

Aftryk af  Fuglekirsebær.


















Aftryk af Ær.

Aftryk af Bøg



Aftryk af  Ask
Min ide med først at lave tegnekul og derefter barkaftryk, var at give børnene et indblik i hvad skovens træer kan bruges til. Kulturhistorisk giver det at brænde sit eget tegnekul en lille ide om hvordan man lavede trækul, som også sker ved en ufuldstændig forbrænding ligesom ved fremstillingen af tegnekul.
Barkaftrykene er den æstetiske del af af opgaven, hvor der skabes nogle flotte mønstre ved at holde et stykke papir over barken på et træ og derefter lave aftryk med tegnekul.
Jeg havde desuden en ide om at anvende aftrykkene som en slags bestemmelses nøgle for biotopens træarter. Jeg synes dog ikke at at aftrykkene kan bruges til det da de ligner hinanden for meget, så man vil ikke kunne kende forskel på træarterne ud fra mine aftryk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar