mandag den 24. marts 2014

Kærnemælkssuppe


Jyttes kærnemælkssuppe

en rigtig gammel opskrift

Mængde/antal pers: 4 pers

Ingredienser:
  • 1 l. kærnemælk
  • ½ brev budding pulver
  • 2-3 spsk sukker
  • ½ citron
  • rosiner
Fremgangsmåde:

kom sukker ned i buddingpulver og hæld lidt kærnemælk ned i det og pisk det lidt rundt med et piskeris. Hæld resten af kærnemælken i en gryde og lad det komme i kog, tag det af varmen og kom så buddingepulveret i og pisk det rundt , til det er jævnet. Pres så citronen deri og kom skallen i, samt rosiner, lad det lige varme igennem. (http://www.anjasopskrifter.dk)

Ingridrenserne til kærnemælkssuppe 
Kærnemælkssuppe er på Fødevareinstituttets liste over 10 retter som næsten ikke spises mere i Danmark.(http://samvirke.dk/forbrug/artikler/red-truede-retter.html)
Buddingpulver rørt op med sukker
og lidt kærnemælk
















Så varmes suppen op.






















Her var det pædagogiske mål af få en fælles oplevelse med en 67 årig borger.
·         For at finde frem til en egns eller livret i dette tilfælde.
·         Køretur i området med den gamle centralinstitution
·         Snak om hvor Beboeren havde boet
·         Og hvad de fik at spise, det gav ikke rigtigt noget resultat, før jeg spurgte om han kunne lide kærnemælkssuppe.
·         Han var også svær at inddrage i fremstillingsprocessen.
·         Efterfølgende fortæller han i pædagog i beskæftigelsen, meget detaljeret om forløbet, hun havde aldrig oplevet ham så velformuleret. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar