Mine to rygeoste under rygningen, jeg har røget dem i min "røggrill". Jeg har anvendt byghalm til rygning, i opskriften stod der at ilden skulle holdes nede med brændenælder, da jeg pga. årstiden ikke har kunnet finde brændenælder, har jeg frosøgt mig med noget fugtet hø. Ostene blev røget i ca. 7 min.
|
Ost uden osteløbe. |
|
Oste med osteløbe. |
Jeg synes ikke at den ost jeg har lavet med osteløbe virker mere fast end den der er lavet uden osteløbe. Jeg tro selv det handler om at den uden osteløber ligget i en metalsigte mens vallen skulle rende fra, mens den med osteløbe har ligget i et viskestykke i et dørslag, så jeg tro det har holdt mere på vallen.
Produktion af Rygeost er et udmærket projekt for børn i alderen 5-10 år at deltage i. Der skal måles mælk og kærnemælk af, der skal røres i mælken mens den varmer op, der skal måles temperatur på mælken, der skal røres rund når der er tilsat kærnemælk.
Når mælken har hvilet sig i et døgn, skal den hældes i dørslag så vallen kan løbe fra og osten kan sætte sig.
Selve ryge processen er for de store børn under vejledning af voksne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar