torsdag den 13. februar 2014

Så skal der arbejdes med ler!

Bund til skål.
I dag gik jeg i gang med at arbejde med de 10 kg ler jeg fik med hjem fra UCsyd i torsdags. Det var papirmasseler uden chamotte. Jeg syntes at leret var meget svær at arbejde med, det var meget klistret, som om det havde et højt vandindhold. Jeg lod en klump ler ligge på bordet 1 times tid, det var som om det gjorde at leret blev nemmere at arbejde med.
Jeg havde valgt at lave en simpel skål hvor jeg vil bruge "pølseteknikken". Pølserne lægges så oven på hinanden. De sættes sammen ved at man ridser i begge pølser og sætter de ridsede sider sammen med slikker. Slikker er ler der er rørt op med vand, så det nærmest bliver får konsistens som cremefraiche. Slikker bruges som en slags lim mellem de to lerpølser.
Den første lerpølse til min skål.


Selv om skålen nu har stået i 4 timer virker den stadig meget klistret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar