torsdag den 13. februar 2014

Så skal der laves fynsk rygeost.

I Jord til bord opgaven har jeg valg at arbejde med at lave den fynske rygeost, da jeg kommer fra fyn synes jeg det er oplagt at arbejde med den. I min søgen på nettet har jeg fundet ud af at, rygeost er den eneste oprindelige danske ostetype som ikke er inspireret af andre ostetyper fra udlandet.(www.vom.dk)

Jeg har set flere opskrifter både med og uden osteløbe, så nu har jeg bestilt osteløbe, når jeg så skal i gang med at producere rygeost vil jeg prøv at lave oste med og uden osteløbe.

Så er der sat gang i produktionen af rygeost, jeg har brugt 2 liter økologisk sødmælk, som er varmet op til 25 grader, så er der tilsat 1 dl økologisk kernemælk som skal fungere som syrevækker. Nu skal mælken så hvile i ca. 1 døgn. Opskriften er fra hjemmeriet.dk´s opskriftbog

Opskrift på rygeost

















Mælken under opvarmning.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar